HomeBioPhotosMusic
Jetlox Lion
Reggae
Album "This World"
Album "Unity"
Videos
Album "Unity"

The album UNITY has been released!!

 

Music is about sharing, so the album is for sale for the low budget price of 5 euro (plus postal fee).  If you are interested in getting the new album, just send an email to info @ jetlox.com with Unity in the subject line.

The album is available for free download as well, just
lclick here >>

"Next to the conscious songs there's also room for a nice love song called On My Mind. " (quote www.reggae-vibes.com re: Jetlox Lion's album Unity)
You can listen to the song On My Mind here:

Thanks Jahwanji!

Album background information (in Dutch; to be found here in an English version soon as well):
Jetlox Lion is de solo-artiestennaam van de charismatische, Ivoriaanse zanger Jay Lorou, die bekendheid heeft verworven als frontman van de Nederlandse reggaeband New Sound Sistim (NSS). Hun album "This World" kreeg veel lovende reacties in de pers en ze speelden met succes op vele festivals waaronder Future Reggae Ruigoord in Amsterdam en het Dunya Festival in Rotterdam. Ook speelden ze in het voorprogramma bij Sizzla in Paradiso, Amsterdam en bij de enige show van The Original Wailers in Nederland, in Tivoli Utrecht.

Jetlox Lion treedt sinds kort ook solo op en speelde o.a. al op Koninginnedag in Eindhoven, het Bevrijdingsfestival in Wageningen en het Afrikan Vibrations festival in Paradiso, Amsterdam. De muziek op het NSS' album "This World" was experimenteel met veel andere invloeden (soul, jazz, hiphop) en opgenomen met vrienden. "Unity" is een solo-album met meer reggae in z'n vorm en inhoud (riddims, teksten).

De dansbare riddims met hun moderne sound op "Unity" maakte Jetlox Lion in samenwerking met de producer Asher E, die heeft gewerkt met grote Jamaicaanse artiesten en onlangs ook met Brainpower. Zijn teksten zijn een uitnodiging tot bewustzijn van "we are one nation". Geraakt door de burgeroorlog in zijn vaderland Ivoorkust in 2002, startte Jetlox Lion met het schrijven en zingt hij veel over zijn zorg over verdeeldheid in de wereld en het belang van eenheid. Op het podium draagt hij zijn positieve "we zijn een"-gevoel uit en deelt dat met veel enthousiasme met het publiek.

Enkele press quotes:
"Hij heeft het in zich om het publiek te bespelen en erbij te betrekken." (Hoog en Laag)
"charismatische leadzanger" (3voor12 VPRO)