HomeBioPhotosMusic
Jetlox Lion
Reggae
Bio in Dutch
Bio in Dutch

Jetlox Lion is het de solo-artiestennaam van de charismatische, Ivoriaanse zanger Jay Lorou, die bekendheid heeft verworven als frontman van de Nederlandse reggaeband New Sound Sistim.

Met zijn band speelde Jetlox Lion met succes op diverse festivals, waaronder Future Reggae Ruigoord in Amsterdam, The Hague African Festival in Den Haag, het Wereldfeest Utrecht, Dunya on Tour in Rotterdam, de Vierdaagse feesten in Nijmegen, Wereldmuziekfestival Beek, Drums of Life festival in Eindhoven, Huntenpop in Ulft en Appelpop in Tiel. Volgens www.musicfrom.nl sprong regionaal talent New Sound Sistim eruit op dit laatste festival.

In het verleden trad hij al op als voorprogramma van fameuze reggae-artiesten als The Skatalites en Beef, en meer recent ook bij bij Sizzla in Paradiso, Amsterdam, als ook bij de enige show van The Original Wailers in Nederland, in Tivoli Utrecht.

Jetlox Lion schrijft de teksten van al zijn songs zelf. Tijdens zijn solo-optredens treedt Jetlox op samen met een percussionist, begeleid door nieuw-gecomponeerde moderne reggaemuziek.

Jetlox Lion treedt dit jaar o.a. op bij Koninginnedag in Eindhoven, het fameuze Bevrijdingsfestival in Wageningen en  het Lommel Open Air Festival in Lommel, Belgie.

De release van zijn debut-album “Unity” is gepland voor de zomer van 2010.

 

Enkele press quotes:

- over zijn performance:
“Hij heeft het in zich om het publiek te bespelen en erbij te betrekken.” (Hoog en Laag)

"charismatische leadzanger”   (3voor12 VPRO)

- over zijn kwaliteiten als songwriter (bij het New Sound Sistim debutalbum This World):
“also lyrically this album has enough tunes that keep you involved till the very end.”   (www.reggae-vibes.com)